En idé som ble til noe stort

admin

Fra avfall til verdifullt råstoff

Den blå åkeren vår er en stor kilde til viktige råvarer og sunn mat – og den naturgitte og artsrike kystlinjen i Norge er en stor bidragsyter. Nutrimar ble i 2006 grunnlagt for å bidra til ei mer bærekraftig havnæring her hjemme, med base på værharde Frøya.

Grunnidèen var å utnytte rest-råstoffet (bi-produktene) fra laksenæringen og foredle det til nye produkter. Men til hvilke? Vi fant ut av det, og i dag sørger vi for at nettopp 100 % av laksen tas i bruk på aller beste måte. Hver dag skysser vi flere tonn med rykende fersk og næringsrik olje og mel ut fra fabrikken vår på Nordskaget. I tillegg har vi funnet en verdifull råstoffkilde i den fabelaktige, norske stortaren her ute. Drivkraften er den samme: Å produsere bærekraftige, marine ingredienser verden trenger.

Vi holder fremdeles til der det er mye hav og mye vær. Her forteller våre aller første ansatte Lasse Espnes og Tor Egil Eide, sammen med grunnlegger Gustav Witzøe, COO Ingvild Nygård og CEO Edgar Skjervold, hvordan det hele startet. Og hvor langt vi kan komme.

Vi sier som Tor Egil: – Det e sånn at man har lyst te å fortæl om det, det e litt sånn YES!

Dette er historien om Nutrimar.